Open Site Navigation
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

LONGUEVILLE HOUSE

Situated on the side of a hill with views of the serene Lane Cove River, the new home consists of four bedrooms, three bathrooms and an incredible design that will undoubtedly stand out on this quiet Longueville street.

This full harbour front knock-down rebuild effortlessly blends into the surrounding natural landscape, achieved by off-form concrete, natural hardwood timbers and blackened steel that reflect the neutral tones and greenery in the landscaping. The minimalist design aids in the endeavour to blend; it is unassuming, letting the landscape speak for itself, while still demanding a sense of awe through its clean, straight lines and smooth structures.

Large doors, windows and skylights fulfill the client and Avenue One’s aim to let in as much natural light as possible. They also allow visual access of the surrounding views from different perspectives, seamlessly connecting the outdoors with the indoor spaces – a remarkable success.