Open Site Navigation
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

GLADESVILLE HOUSE

Situated on a quiet Gladesville street, this quaint Californian bungalow is a perfect basis for an ultra modern rear addition. Designed to be setback behind the existing roof line (linked by a glass walkway) this expansive rear addition is virtually invisible from the street and turns this three bedroom house into a five bedroom, three bathroom home, seamlessly blending the old with the new.

Similar to the Longueville House (also completed by Avenue One) this design effortlessly blends into the surrounding natural landscape, achieved through specifying off-form concrete, natural hardwood timbers and blackened steel that reflect the neutral tones and greenery in the landscaping. The minimalist design aids in the endeavour to blend; it is unassuming, letting the landscape speak for itself, while still demanding a sense of awe through its clean, straight lines and smooth structures.

In meeting the clients' requirements, this rear addition implements an indoor / outdoor living space achieved through large pivot / sliding doors opening onto decks, a lap pool and multiple private gardens. Large windows and skylights have also been specified throughout the design to maximise the passage natural light and breezes, which is plentiful due to the block's Northern aspect.